Bli med på fjelltur til vikingtiden med Hands on History

Bli med Hands on History på en vikingtur i de norske fjellene og utforsk natur, overlevelse, matlaging og kulturarv - på vikingers vis.

«Vikingenes fjelltur» er en fem dagers opplevelse inkludert en tre dagers fottur i Trollheimen, Rennebu, i hjertet av Norge. Dette området er kjent for sin ville natur og er fullpakket med kulturminner. Du får reise på vikingenes vis, med autentisk utstyr og vikingklær. Du får oppleve hvordan mennesker for 1000 år siden overlevde i naturen og lære om spor fra fortiden. Vi tilbereder måltidene over bålet, sover under stjernene og deler sanger og historier. Vi tilbringer første og siste natt på en sætervoll fra 1700-tallet med senger, dyner og innlagt vann og strøm.

Våre fjellvante turledere har mange års erfaring med å formidle vikingtidens kulturarv. Vi garanterer at du vil finne opplevelsen både spennende, utfordrende og lærerik.

Hvem kan bli med?

Du trenger ikke å være topptrent for å bli med på turen, men du bør kunne gå rundt 15 km i terrenget hver dag. Du må være forberedt på å sove under åpen himmel to av fire netter. Det har ikke noe å si om du har erfaring med historisk gjenskaping/reenactment fra før av eller ikke. Du får låne alt nødvendig av klær, soveutstyr og annet utstyr som trengs for en fullstendig historisk opplevelse. Det eneste du trenger å ta med selv er fjellsko og undertøy.

Kan jeg ta med eget utstyr?
Det er mulig å ta med eget utstyr, men alle gjenstander må godkjennes av oss på forhånd. Siden vi ikke vil risikere ulykker eller personskader (eller at du blir syk) på grunn av dårlig utstyr, vurderer vi ditt personlige utstyr både av hensyn til sikkerhet og autentisitet. Hvis du har noe du vil ha med, kan du sende oss detaljerte beskrivelser og bilder. Du er velkommen til å sende oss arkeologiske referanser hvis du ikke er enig i vår beslutning.
Autentiske vikingsko/skinnsko er ikke tillatt når vi vandrer under turen. Dette er et spørsmål om sikkerhet. Moderne tursko/fjellsko er påkrevd. Du kan selvsagt ta med vikingsko i tillegg til fjellsko til bruk i leiren når vi ikke vandrer.
Å ta med eget utstyr vil ikke redusere prisen for turen.

Gå til booking

Tilgjengelige datoer i 2022:

3. – 7. august

Pris: 13.100,- kr pr pers

Inkludert:

  • lån av historisk utstyr
  • lån av historiske klær, men ta med egne fjellsko
  • alle måltider
  • overnatting
  • transport mellom Trondheim og Rennebu
Har du en gruppe og ønsker å bestille andre datoer? Send en forespørsel til goviking@handsonhistory.no 
Gå til booking

Praktisk informasjon

Ankomst og avreise: Vi henter deltakerne på Trondheim sentralstasjon klokka 15.00 den første dagen (onsdag). Vi har ikke mulighet til å hente noen etter dette tidspunktet og det går ikke offentlig transport til turens startpunkt. Vi vil være tilbake i Trondheim innen klokka 15.00 søndag.

Spørsmål? Ring oss på +47 40470230 eller send epost til goviking@handsonhistory.no